OZONGENERATOR

Wist je dat

Wist je dat Autoglas Antwerpen een familiebedrijf is?

Wist je dat Autoglas Antwerpen naast ruiten ook dealer en plaatser is van voertuigverwarmingen van de merken Webasto, Eberspächer en Autoterm?



Verkoopsvoorwaarden

BEL ONS OP

03 541 30 20


Ozon behandeling

Veel (oudere) voertuigen hebben last van vieze luchtjes door de geur van sigarettenrook, vocht en vervuiling door voedselresten en organisch afval, of van dieren (bijv. honden). Ook micro-organismen zoals schimmels, gisten, algen,
bacteriën (zoals Legionella en Salmonella) en alle mogelijke virussen (zoals Corona!) zijn na jaren, ongenode gasten geworden in het passagiersgedeelte en airconditioningcircuit, waardoor mensen daadwerkelijk ziek worden in hun auto!


Kan uw wagen wel een desinfectie of zuivering gebruiken? Dan is de ozongenerator de oplossing.

Wat is ozon?

Ozon (Trizuurstof, O3) is een kleurloos tot blauwachtig gas. Het is een geactiveerde vorm van zuurstof die bestaat uit drie zuurstof atomen in plaats van twee. Deze actieve moleculen zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden en deze daardoor te oxideren.

Ozon heeft door de associatie met bliksem vaak een negatief gevoel bij mensen. Het is echter een natuurlijke luchtzuiveraar zonder welke leven op aarde niet mogelijk zou zijn. Ook in de bergen en op grote hoogten is het ozonniveau hoger, plaatsen die bekend staan om hun zuivere lucht. Ozon is zeer geschikt voor de zuivering van lucht en water. Door de sterk oxiderende eigenschappen doodt Ozon alle schadelijke bacteriën en microben in de lucht en/of het water zonder gebruik van chemische middelen. Het resultaat is zuiver, zuurstofrijke lucht en/of  water zonder enig (chemisch) residu.


Wat is een ozongenerator?

De ozongenerator is een krachtig apparaat, dat ozongas genereert, waardoor de omgeving geheel gedesinfecteerd en gezuiverd wordt van vieze geurtjes, bacteriën, virussen (ook Coronavirus!), sporen, pollen en andere ongewenste organismen, die allergieën veroorzaken en de mensen ziek maken. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

De ozongenerator werkt op een gecontroleerde en volstrekt veilige wijze, hij zal ook niet meer ozongas produceren dan volstrekt noodzakelijk (namelijk max. 1gr/uur). Daarnaast garandeert het ingebouwde volautomatische veiligheidssysteem (catalysator, die de ozon actief weer omzet in zuurstof), dat het voertuig na de desinfectie onmiddellijk weer gebruikt kan worden. 

Deze behandeling kan perfect gebeuren tijdens uw ruit vervanging! Vraag hiernaar bij het maken van uw afspraak.

Laat u uw ruit vervangen bij ons en bent u verzekerd voor glasbreuk? Dan is de ozon behandeling zelfs gratis! Vraag hiernaar bij het maken van uw afspraak.

Meer weten? Vul dan nu het contactformulier in!