STERRETJE HERSTELLEN

Wist je dat

Wist je dat Autoglas Antwerpen een familiebedrijf is?

Wist je dat Autoglas Antwerpen naast ruiten ook dealer en plaatser is van voertuigverwarmingen van de merken Webasto, Eberspächer en Autoterm?Verkoopsvoorwaarden

BEL ONS OP

03 541 30 20


Steenslag

Wanneer kan een beschadiging of sterretje nog hersteld worden?

Een sterretje in de voorruit wordt best zo snel mogelijk hersteld!

Met een herstelling vermijdt men dat de barsten van het sterretje groter worden en de ruit zou moeten vervangen worden. De beschadiging van de voorruit kan snel aanleiding geven tot beschadiging van de ruitenwissers. Hoe sneller de herstelling uitgevoerd wordt, hoe minder tijd er is dat er vuil ophoopt in de beschadiging, waardoor de herstelling een minder fraai resultaat zou opleveren.

In welke gevallen wordt het herstellen van een steenslag zeer moeilijk of onmogelijk?

Een herstelling is zeer moeilijk of onmogelijk wanneer de haarbarstjes meer dan anderhalve centimeter uitlopen uit het centrum. Wanneer er veel glas weg is aan de oppervlakte (kan gevoeld worden met de vinger) is het ook moeilijk een om een herstelling uit te voeren. Wanneer de inslag kleiner is dan een €2 muntstuk kan dit zeker hersteld worden. Alsook moet de inslag ongeveer een 6cm van de zwarte rand rondom de ruit vandaan zitten.

Hoe lang duurt het herstellen van een sterretje in de autoruit?


Het herstellen van een sterretje duurt ongeveer een 30min. De exacte duur van de totale herstelling is moeilijk op voorhand te voorspellen. Alles hangt ervan af hoe snel de hars zich een weg baant in al de haarbarstjes.